Cena zawiera 23 % VAT, bez kosztów dostawy
Kłodawska Sól kamienna, klasyczna przyprawa poprawiająca smak przetworów domowych. Znana od lat w polskiej kuchni jest niezbędna do kiszenia ogórków, konserwowania, peklowania itd.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO (genetycznie modfikowanych).
Jako jedna z niewielu soli dostępnych na rynku nie zawierająca w swym składzie E 536 (żelazocyjanek potasu K4Fe(CN)6), jak również jodku potasu KI.
Sól Cechsztyńska (Kłodawska, kamienna) jest minerałem o wysokim stopniu czystości 97% czystego chlorku sodowego (NaCl) zawierającym najbogatsze źródło „pierwiastków życia”, czyli mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka.
Barwa - biała lub szara o odcieniu szarym lub różowym
Smak - słony bez obcego posmaku zwłaszcza gorzkiego
Zapach - bez obcego zapachu
Skład chemiczny:
NaCl - 97,00% min.
H2O - 0,50% max.
Części nierozpuszczalne w wodzie – 1,5% max